Repair Café in St. Odiliënberg

Betrap jij jezelf wel eens op het wegwerpen van spullen die eigenlijk nog prima werken? En vind je het moeilijk om beschadigde spullen te repareren? Dan biedt het Repair Café in St. Odiliënberg uitkomst voor jou!

Duurzame samenleving

Veel Nederlanders gooien ontzettend veel weg. Seniorenvereniging St. Odiliënberg wil daar verandering in brengen. Dit doet de vereniging in de vorm van een zogenaamd Repair Café. Bezoekers leren daar de levensduur van gebruiksvoorwerpen te verlengen én het nut hiervan in te zien. “We proberen mensen te enthousiasmeren voor een duurzame samenleving. Ook willen we laten zien dat repareren leuk en vaak heel gemakkelijk is”, vertelt een initiator van het Repair Café.

Reparatiepot

Heb jij een voorwerp dat aan reparatie toe is? Kom dan op elke laatste donderdag van de maand naar het Repair Café. Het opknappen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan de ‘reparatiepot’ wordt altijd op prijs gesteld. “Iedereen is welkom om kapotte spulletjes een langer leven te geven. Zo besparen we ook allemaal een beetje op grondstoffen, vervoer en afval.”

Elke laatste donderdag van de maand bent u tussen 13:30 en 16:00 uur welkom bij het Repair Café in de Roerparel te St. Odiliënberg. De eerste inloopgelegenheid vindt plaats op 28 februari 2019.

Krachtige dorpen